Certifying staff LVZC
Op dit moment is de kennis vereist voor het behalen van de bevoegdheid "Certifying staff" omschreven in hoofdstuk 7 van het organisatiehandboek Technisch Onderhoud van de KBAC.
De omschrijving in het handboek is niet erg gedetailleerd, en verwijst voor verdere informatie naar Appendix VII van EASA Part 66. Deze cursus volgt zoveel mogelijk de indeling van Appendix VII het ontwerp Part 66.
Een situering en een korte beschrijving van de Part 66 Light kan je vinden in deze cursus, via deze link.
Appendix VII deelt de stof in in verschillende modules.  Naargelang de gewenste kwalificatie moet men een bepaald aantal van die modules studeren.
In Part 66 "Light" zijn voor ons volgende kwalificaties / modules van belang:

Licentie
Bevoegdheid
Vereiste modules
L1C
Zweefvliegtuigen uit composiet-materiaal 1L, 2L, 3L, 5L, 12L
L1
Zweefvliegtuigen 1L, 2L, 3L, 4L, 5L, 6L, 7L, 12L
L2C
Gemotoriseerde zweefvliegtuigen uit composiet-materiaal 1L, 2L, 3L, 5L, 8L, 12L
L2
Gemotoriseerde zweefvliegtuigen 1L, 2L, 3L, 4L, 5L, 6L, 7L, 8L, 12L


Belangrijk:
  • Part 66 "Light" stelt geen vereisten wat betreft het volgen van theoretische cursussen, enkel dat de kandidaat moet slagen in een theoretisch examen over de stof beschreven in verschillende modules.  De vormingsdagen hebben dan ook niet de bedoeling alle stof te behandelen.  De voorbereiding op het examen is dus voor het overgrote deel zelfstudie.

  • De cursus bevat voor een groot gedeelte links naar verschillende publicaties, eerder dan de eigenlijke theorie.  Vaak veranderen websites hun structuur, zodat na verloop van tijd een aantal links niet meer zullen werken.  Voor ons is het onmogelijk dit voortdurend te controleren.  Indien je ergens een niet-werkende link ontdekt, gelieve dat dan te melden aan info@lbs.be.
  • In Part 66L wordt voor elk onderdeel van elke module een bepaald kennisniveau vereist.  Verlies dus niet je tijd met het studeren van details van stof waarvoor slechts kennisniveau 1 gevraagd wordt.  In elk geval is de de praktijk belangrijker dan de theorie.  Studeer steeds de theorie met het oog op de praktische toepassing ervan.

  • Volg de richtlijnen in hoe studeren.

  • Alle bijdragen aan deze cursus zijn welkom !!  Voor instructies, zie deze link.